Goji Berries Ulasan – Asli Untuk Mengurangkan Berat Badan! Harga, Beli

Pernahkah anda tertanya-tanya tentang faedah kesihatan yang Goji Berries dan jus Goji? Sesetengah tuntutan bahawa Berry Goji adalah air pancut belia. Tetapi Adakah ia benar-benar hidup sehingga tuntutan itu? Dan Adakah Goji Berries yang mempunyai kesan sampingan? Berikut adalah jawapan kepada soalan anda.

Ia juga dikenali sebagai Lycium barbarum. Berry yang Goji adalah asli kepada Asia, dan orang di Asia telah menggunakan buah berwarna terang ini untuk lebih daripada 2,000 tahun sebagai herba perubatan dan makanan tambahan. Beri Goji boleh didapati secara meluas untuk membeli kedai makanan kesihatan dan talian.

Terbaru, penyokong telah memperkenalkan Goji untuk seluruh dunia dengan tuntutan banyak manfaat kesihatan yang berpotensi. Sains moden menyiasat tuntutan ini, dan penyelidik telah menyokong banyak daripada mereka.

Goji Berries adalah baik untuk anda:

Jika anda sedang mencari makanan berkhasiat baru untuk menambah diet anda, Goji Berries boleh menjadi sumber yang baik. Penuh dengan vitamin dan mineral serta nilai protein yang padat, mereka boleh membantu meningkatkan kesejahteraan anda secara keseluruhan. Lagipun, mereka boleh memberikan perubahan alu-aluan daripada buah-buahan lain atau memberi anda makan secara kerap.

Kajian menunjukkan bahawa Harga Goji Berry boleh membantu anda berasa lebih baik dan meningkatkan kesihatan anda. Manfaat kesihatan mereka seolah-olah sangat berguna untuk orang dewasa yang lebih tua. Tetapi tuntutan tentang keupayaan mereka untuk mengurangkan kesakitan artritis dan kesan antikanser mereka memerlukan bukti yang lebih klinikal.

Ia adalah lebih mahal daripada buah-buahan lain. Pilihan yang lebih berpatutan dengan faedah kesihatan yang sama termasuk Wheatgrass dan teh hijau.

Sentiasa bercakap dengan doktor anda sebelum mencuba makanan tambahan, terutamanya jika anda sudah menggunakan ubat-ubatan untuk menguruskan keadaan. Sebagai contoh, jika anda mengambil ubat diabetes, Ia boleh merendahkan gula darah anda lebih.

Apa itu Goji Berry?

IA, juga dipanggil wolfberry, adalah Berry yang terang oren-merah yang datang dari pokok renek yang asli ke China. Di Asia, beri Goji telah dimakan untuk generasi dalam harapan hidup lebih lama.
Dari semasa ke semasa, orang ramai telah Goji Berries untuk cuba merawat banyak masalah kesihatan biasa seperti kencing manis, tekanan darah tinggi, demam, dan masalah mata yang berkaitan dengan umur. Ia dimakan mentah, dimasak, atau dikeringkan (seperti raisins) dan digunakan dalam teh herba, jus, wain, dan ubat-ubatan.

Apakah manfaat daripada produk ini?

Ia adalah kaya dengan nutrien.

Beberapa kajian menggunakan jus Goji Berries mendapati manfaat yang mungkin termasuk perasaan kesejahteraan dan ketenangan, prestasi Olahraga yang lebih baik dan kualiti tidur, dan penurunan berat badan. Tetapi mereka adalah kajian awal yang perlu diulang sebelum melukis kesimpulan. Banyak beri baik untuk anda.

Ia tidak jelas jika ia adalah lebih baik daripada jenis beri lain, atau jika makanan ia akan mempunyai manfaat kesihatan yang sama seperti beri sebenar.

Kebaikan Goji Berries:

Ia telah lama digunakan dalam perubatan tradisional, tetapi kita sekarang tahu dengan pasti bahawa manfaat bukan sahaja khabar angin. Berikut adalah 12 besar, saintifik terbukti manfaat daripada Goji Berries.

 • meningkatkan visi

Antioksidan dalam Goji Berries adalah berfikir untuk membantu dengan penglihatan sambil juga melindungi terhadap radikal bebas yang boleh membahayakan mata.

Satu kajian yang dilakukan oleh penyelidik di Universiti Medical University di China mengkaji kesan ke atas sel saraf retinal manusia.

Mereka mendapati bahawa ekstrak ia mempunyai kesan perlindungan pada sel dan mampu untuk menggalakkan kelangsungan hidup retinal neurons. Ini membawa mereka untuk menyimpulkan bahawa ekstrak boleh digunakan pada masa akan datang untuk merawat beberapa penyakit retinal.

Satu lagi kajian yang memberi tumpuan kepada polysaccharides, komponen yang aktif dalam beri, untuk melihat jika mereka bukan sahaja boleh memberikan perlindungan yang tidak perlu di mata tetapi juga melambatkan kemerosotan penglihatan pada pesakit yang menderita daripada pigmentosa pigmentosa.

Keputusan menunjukkan bahawa makanan ia telah mempunyai kesan pelindung saraf pada retina dan boleh melambatkan atau meminimumkan kemerosotan di mata.

Pesakit warga tua yang mengalami kemerosotan makular juga boleh mendapat manfaat daripada Goji Berry sebagai satu kajian menunjukkan peningkatan di dalam plasma Zeaxanthin tahap. Tambahan harian mungkin berkesan dalam mencegah perkembangan penyakit.

 • membantu diabetes kawalan

Kajian pesakit dengan diabetes jenis 2 mendapati bahawa ia mempunyai kesan perlindungan dan membantu untuk mengurangkan serum glukosa manakala meningkatkan protein ketumpatan tinggi.

 • kualiti tidur yang bertambah baik

Jus Goji Berries telah digunakan dalam kajian orang dewasa yang mengalami kualiti tidur yang lebih baik dan mendapati ia lebih mudah untuk bangun. Kajian susulan mendapati mereka yang memakan jus ia mengambil masa yang kurang untuk tidur dan mengalami tidur yang lebih baik.

 • melindungi kulit daripada kerosakan UV

Radiasi ultraviolet boleh merosakkan kulit tetapi Goji mungkin boleh membantu.

Kajian ke atas tikus yang terdedah kepada radiasi UV mempunyai pengurangan keradangan disebabkan oleh penggunaan jus Berry. Penyelidik utama ini untuk mempercayai bahawa minum jus mungkin dapat memberikan photoprotection kepada manusia serta.

 • menggalakkan kesihatan hati

Salah satu kegunaan umum dalam perubatan tradisional Cina untuk Asli Goji Berries adalah untuk kesihatan hati.

Kajian terbaru telah menunjukkan bahawa ekstrak berkesan pada radikal bebas sedang yang boleh merosakkan organ ini. Beri juga lain-lain hartanah perlindungan termasuk aktiviti anti-radang dan kesan antioksidan.

 • kesihatan seksual lelaki & testosteron

Apabila melihat ke dalam kesan Berries kepada disfungsi erektil, satu kajian mendapati bahawa rawatan dengan ekstrak peningkatan tahap testosteron dan mempunyai beberapa faedah lain selepas 6 minggu rawatan. Ia adalah difikirkan bahawa kesan antioksidan mungkin mempunyai kesan positif ke atas disfungsi erektil.

Begitu juga, kajian lain yang dilakukan dalam tikus mendapati bahawa polysaccharides secara positif menjejaskan kualiti sperma dengan meningkatkan ketumpatan dan pergerakan. Satu kajian haiwan tambahan mendapati bahawa sel testis yang dirawat dengan polysaccharides dan kemudian berbudaya dengan peroksida hidrogen dilindungi daripada kerosakan oksidatif DNA.

 • peningkatan kesejahteraan

Kesan umum daripada Goji Berries kepada kesihatan telah dikaji dengan memberi yang sihat dewasa Berry minuman selama 14 hari. Peserta melaporkan peningkatan yang ketara dalam tahap tenaga mereka, kualiti tidur mereka, keupayaan untuk memberi tumpuan, perasaan ketenangan, kepuasan, dan kebahagiaan, serta acumental.

Para penyelidik juga telah membuat kesimpulan bahawa fungsi gastrousus telah dipertingkatkan dan mencadangkan penyelidikan lanjut mengenai kesan yang positif ke atas perubatan Goji.

 • kesan anti-kanser

Dalam perbicaraan klinikal, pesakit kanser maju telah dirawat dengan ubat kanser dan Berries. Keputusan awal menunjukkan bahawa sesetengah pesakit mempunyai regresi kanser pada kadar 40.9% dalam Kumpulan asli Goji Berries harga manakala mereka yang hanya mempunyai ubat kanser pada 16.1%

Mereka dalam Kumpulan Berries juga mempunyai tempoh remisi yang lebih lama, penyelidik yang terkemuka untuk mempercayai bahawa beri boleh berguna apabila digunakan bersama-sama dengan ubat-ubatan lain untuk merawat kanser.

 • melindungi sel otak

Ia juga telah ditunjukkan untuk mempunyai kesan pelindung saraf untuk membantu memerangi kehilangan neuron orang dengan penyakit neurodegeneratif. Terdapat bukti untuk menunjukkan bahawa pengambilan Goji boleh mempunyai kesan anti-penuaan terlalu.

 • kehilangan berat badan

Beberapa kajian telah mula melihat kesan Goji Berries kepada penurunan berat badan. Satu, khususnya, mendapati bahawa ia menghasilkan kadar metabolisme meningkat. Peserta kajian juga mendapati lilitan pinggang mereka juga berkurangan sebanyak 5.5 cm atau 2.16 inci.

Penyelidikan lain adalah untuk memperbaiki fungsi penghadaman dan meningkatkan tahap tenaga yang boleh menyumbang ke arah aktiviti yang boleh membantu mengurangkan berat badan. Walau bagaimanapun, lebih banyak penyelidikan perlu dijalankan untuk melihat jika ia benar-benar satu kaedah yang berkesan penurunan berat badan.

 • faedah kardiovaskular

Beberapa kajian telah memerhatikan bagaimana Goji Berries mengandungi pelbagai sebatian yang menyumbang kepada kesihatan jantung.

Lain-lain menunjukkan bahawa rawatan dengan ekstrak boleh meningkatkan fungsi jantung dalam mereka yang menerima rawatan kemoterapi. Ia juga telah mendapati bahawa ekstrak mempunyai kesan yang sama antiatherosclin apabila dibandingkan dengan ubat lovastatin.

 • anti-kulat hartanah

Penyelidik mendapati bahawa terdapat beberapa fenolik amides yang terkandung dalam kulit akar tumbuhan Goji. Apabila diasingkan, mereka telah didapati mempunyai kesan antikulat dan juga terhalang peralihan dimorik Candida.

Adakah Goji Berries mempunyai kesan sampingan?

Ia boleh berinteraksi dengan beberapa ubat-ubatan. Jika anda mengambil warfarin (darah yang lebih nipis), anda mungkin mahu mengelakkan daripada Goji Berries. Ia juga boleh berinteraksi dengan dadah diabetes dan ubat tekanan darah, jadi bercakap dengan doktor anda terlebih dahulu.

Jika tidak, ia mungkin selamat untuk makan ia dalam kesederhanaan. Sebelum mengambil makanan tambahan diet, biarkan doktor anda tahu.